Pagina's

maandag 24 augustus 2015

Summer crush - Sew Long Summer 15

De hele zomer was ik op zoek naar een patroon dat naar mijn zin was, maar kon niet slagen. Dus uiteindelijk maar zelf een patroon uitgevogeld. En de proefjurk lukte meteen goed, dus ik hou 'm meteen maar aan ook!

Bij deze jurk heb ik ook wat dingen uitgeprobeerd.
Ik heb zelf piping gemaakt, wat langs de zakken zit. Ik was alleen te lui om een strook stof te knippen, dus heb ik band gebruikt wat misschien iets de stug was vergeleken met de rest van de jurk.
De bovenkant heb ik langs de rand gevoerd met biasband. Dat is erg netjes geworden, dus dat ga ik wel vaker gebruiken.

Ik heb alleen materialen gebruikt die ik al in huis had, ook omdat het maar een proefjurk was. Maar misschien ga ik de veter nog vervangen met een breder lint of zoiets.
De bovenkant is op verschillende manieren te dragen, ook door de veter op verschillende manieren vast te maken. Op de rug zitten een paar ringetjes waar de veter doorheen kan.

vrijdag 21 augustus 2015

Jurk nr. 8 uit de roze doos

Dit was een goedkope lap stof, ik denk iets van 50 cent per meter, dus ideaal om wat mee uit te proberen.
Ik wilde wat borduursels uitproberen om te kijken op welke plek ze mooi uitkomen. Eigenlijk vind ik de zeemeermin op de borst niet echt op z'n plek daar, maar de octopustentakels in de taille vind ik wel leuk zo. Alleen hadden ze iets meer aan mogen sluiten, want als de riem iets verschuift (en dat doet ie), dan zie je dat ze niet aansluiten.

Op de rug heb ik wat in het patroon veranderd. Ik wilde een open stuk in de vorm van een hartje, maar ik moest zoveel innemen tussen de schouders, dat er niks meer over is van het hartje...

Ach, ik ben weer even leuk bezig geweest, weer wat geleerd en maar een paar euro verloren. ;-)

Sew Long Summer Sewalong

Via Instagram kwam ik een leuke sewalong tegen bij Sewn By Ashley: Sew Long Summer. Deze duurt van 24 augustus t/m 22 september, met elke week een ander thema. Hopelijk lukt het me om naast mijn werk hieraan mee te doen!
Related Posts with Thumbnails