Pagina's

zondag 25 september 2011

Leren korset: bijna af...






Nog even een bijpassend koord kopen, een manier vinden om de baleinen vast te maken en iets aan de sluitingen doen. Deze zitten nu nogal los (vandaar dat het korset ook niet strak ingesnoerd is, dan springen ze eraf!), de kleine holnieten werken om één of andere reden niet... Maar, het einde is dus alweer in zicht!

donderdag 22 september 2011

Leren korset: achterkant in elkaar gezet



Het begin is er, de achterkant zit in elkaar. Nog niet de holnieten vast getimmerd, dat doe ik wel als alles in elkaar zit.
Ik zie wel een beetje op tegen het in elkaar zetten van de voorkant, daar zitten soms 3 lagen over elkaar en eigenlijk zijn de holnieten daar niet lang genoeg voor...

zaterdag 17 september 2011

Leren korset: riemen geknipt

Riemen zijn geknipt, nu kunnen de gaatjes erin (voor de holnieten). Alleen zit mijn gaatjestang na elk gaatje weer verstopt met dat leer. Wat een rotklus! Morgen maar weer verder...



Leren korset, maar dan nog even niet van leer

Heb vandaag even een mockup gemaakt voor het leren korset, om te kijken of ik de maten goed genomen had. Nog zonder baleinen en een rits ipv een busk, gewoon omdat ik lui ben ;-)
Helaas is met dit band amper te zien dat ik het korset van stukken band gemaakt heb, met al die bloemetjes lijkt het gewoon 1 geheel. Maar wat de maten betreft ben ik wel tevreden en kan ik nu dus het leer gaan knippen...



donderdag 15 september 2011

Jurk af in 1 dag!

Ok, had 'm al geknipt klaarliggen. Vanmiddag begonnen en hij is nu net af. Vond het best een lastig patroon (Vogue 1161) en hier en daar is ie niet helemaal perfect. Maar ach, had 'm toch vooral voor mijn werk gemaakt. En de stof was ook nog eens 10x goedkoper dan het patroon! :-)

zaterdag 10 september 2011

Leren korset

Alle rekensommetjes gedaan, materialen zijn binnen. Eerst nog even een mockup maken van het goedkope band, voordat ik in dat dure leer ga knippen!

Denk alleen dat ik toch gewoon een 'simpel' ribbon korset maak, vind de losse stukken leer niet zo heel mooi bij de riemen kleuren. Ach, ik vind vast wel weer een ander projectje voor die stukken leer!

donderdag 1 september 2011

Fishtail jurk deel 2

Tja, ben niet zo blij met het resultaat, vooral de achterkant niet. Die is gewoon niet zo geworden als ik in gedachten had en het staat gewoon voor geen meter met mijn lijf erin.
Dus als iemand met minder kont interesse heeft?



Related Posts with Thumbnails