Pagina's

zondag 26 juni 2011

Voorbereidingen Bal du Masque

29 juli gaan we naar Bal du Masque, het thema is dan 'Midsummer Night Dream'!

Ben maar alvast begonnen met de maskers, deze wordt voor mij:


En deze voor mijn man:

Dinsdag is hij jarig en dan geef ik 'm dit als cadeautje + passepartout kaartjes voor Summer Darkness. Ben benieuwd wat hij ervan vindt en of hij daadwerkelijk als Bottom wil gaan... ;-)

zaterdag 25 juni 2011

Dit is blijkbaar geen weekend om te gaan borduren...

Een slab + rompertje verziekt door een verkeerde kleur garen + verkeerde stof te kiezen en ook nog eens het patroon niet op de goede plek gezet.

Toen een applicatie op een t-shirt... Alles wat fout kan gaan, ging fout: lapje vilt was te klein, bij het borduren van het 2e gedeelte was het patroon op magische wijze ineens bijna een centimeter naar beneden gezakt en er kwam ook nog eens stof tussen de naald die er niet tussen had moeten komen.
Gisteravond toch maar heel stilletjes het t-shirt in de kamer van mijn dochter gelegd en vanochtend kreeg ik toch een dikke knuffel! Ze had natuurlijk niets gezien van al mijn foutjes ;-)



Gisteravond ook begonnen met een elfje op een t-shirt, echt tig-duizend steken, dus het borduren alleen al kostte ruim 2,5 uur! En de draad brak een stuk of 10 keer. En mijn borduurmachine borduurt blijkbaar niet altijd binnen de lijntjes... O, ook niet vergeten: een stuk mouw meegeborduurd! Heb nu dus nog een gaatje te maken.

zondag 19 juni 2011

maandag 13 juni 2011

In de planning: zomerjurkjes


Had nog flink wat stofjes liggen, ook nog wat erbij gekregen en gekocht... Nu nog de stoffen gebruiken!
Kyna en Lynn hebben allebei een jurk uitgekozen uit oude Ottobre tijdschriften en voor mij wordt het een Butterick patroon.

donderdag 2 juni 2011

Baljurk 1879: Bodice deel 2

Ziet er nog een beetje ingezakt uit, maar ik denk dat ik dat nog wel op kan lossen met baleinen en het verstellen van de schouderbandjes. Gaat eigenlijk nog best aardig, zo zonder patroon!




Nog even een close up, waarbij dus wel duidelijk is dat ie nog niet af is...

Steampunk borduurseltjes

Deze is nog niet af, moet een ketting worden:



Deze heb ik gisteren en vandaag gemaakt, ging niet helemaal lekker, maar volgens mij valt dat niet zo heel erg op ;-)




En hier is het op geborduurd:


Baljurk 1879: Bodice deel 1


En het schiet eigenlijk best al op! Nog de knopen erop, onderkant afwerken en vast nog hier en daar wat foutjes wegwerken...
Related Posts with Thumbnails