Pagina's

zondag 20 maart 2011

Korset 1900: alleen de busk nog!




Nu is ie echt bijna klaar, neem 'm morgen mee naar m'n werk zodat mijn collega 'm nog even kan passen en ik eventueel nog wat kan smokkelen bij de busk, zodat ie mooi past.

zaterdag 19 maart 2011

Korset 1900: het schiet al op...



Weer een stukje verder. Alles zit nu vastgenaaid en de baleinen zijn op maat. Nu alleen nog de baleinen, ringetjes en busk erin zetten en hij is klaar!

Hard aan het werk...

En terwijl het zonnetje buiten vrolijk schijnt, zit ik maar in mijn naaikamertje. Tja, als ik eenmaal bezig ben...
Joeri heeft wat magneten opgehangen, zodat ik mijn scharen binnen handbereik heb en nog wat andere dingetjes (nu wat busks) kwijt kan. Ben er wel blij mee!



Boven zijn we een kamer aan het opknappen, die ook weleens dienst zal doen als logeerkamer. We hadden al zo'n zit-/slaapelement en daar wil ik nu een hoes omheen maken, zodat ie een beetje bij de rest van de kamer past. Stof is alvast geknipt, nu nog in elkaar zetten:



Behalve dat (en de doornroosje jurk en het korset) heb ik ook nog een nieuwe harembroek gemaakt, dit keer maar meteen van zwarte stof ;-) Nog geen foto van, maar dat komt nog wel, de hafla is volgende week al!

Doornroosje jurk deel 1

Kyna heeft al een mooie jurk en voor de komende EFF wil ik ook een jurk voor Lynn maken. Het wordt een Doornroosje jurk!
Ik maak de jurk met korte mouwen, Lynn kan er dan een t-shirt met lange mouwen onder aan doen.
De stof is gekocht en geknipt, ik heb een patroon van Ottobre gebruikt, hetzelfde als wat Kyna en Lynn als 'trouwjurkjes' hadden met onze bruiloft, maar dan wat aangepast. De kraag moet ik nog even uitvogelen, maar voor de rest verwacht ik niet echt problemen.

vrijdag 11 maart 2011

Harembroek


Ik had nog een 'restje' over van het babyjurkje en wilde eens proberen om een harembroek te maken. Hiervoor heb ik het patroon van Shira gebruikt. Aangezien lila niet echt mijn kleur is, heb ik een poging gedaan om de broek te verven in de wasmachine met Dylon. Helaas is ie nogal grijs uitgevallen, maar al met al toch best aardig.

zaterdag 5 maart 2011

Korset 1900: half in elkaar gezet


Weer een stukje verder: alle stukken zijn geknipt en 4 delen zijn al in elkaar gezet. Nu nog alles aan elkaar maken en dan kunnen de baleinen, ringetjes en busk er alweer in!
Let niet op alle krijtstreepjes... Het tekenen ging een paar keer fout.

vrijdag 4 maart 2011

Korset 1900: geborduurd

Uit hetzelfde boek als mijn laatste korset ga ik nu deze maken voor een collega:


Op de bovenste en onderste stukken band komt een borduurseltje (van Embroidery Library):



Ik heb nu een deel al geknipt en ben een beetje aan het schuiven, passen en meten. In het originele patroon wordt er nogal wat in de taille ingesnoerd, wil ik mijn collega toch niet aandoen... Dus nog even puzzelen!

woensdag 2 maart 2011

Pencil skirt

Ja, klinkt toch leuker dan een 'potlood rok'.
Hij is goed gelukt, zit ook erg lekker, alleen ben ik niet zo blij met dat lijf wat erin zit... Dus voorlopig hou ik gewoon het blousje erover!
Het borduurpatroon is gratis te krijgen op Urban Threads



Related Posts with Thumbnails