Pagina's

zondag 24 oktober 2010

Fusion kostuums deel 2



Dit topje is voor mijzelf, dus heb ik 'm al af kunnen maken (de anderen moeten eerst nog gepast worden). Het hangertje zit nog alleen maar vastgespeld, zit ook nog een beetje scheef...

zaterdag 23 oktober 2010

Fusion kostuums deel 1



Met een groepje van 5 leerlingen gaan we meedoen met de bellydance show op 7 november en ik mag de kostuums gaan maken! Het worden topjes + rokjes, die boven een zwarte broek worden gedragen (broeken ga ik niet maken, die heeft iedereen zelf).
Ze zitten nu in elkaar, maar moeten nog wel even gepast worden en eventueel afgespeld worden wat moet worden aangepast.
Daarna nog de randjes afwerken en een borduurseltje op de rokjes. Moet lukken voor 7 november!

zaterdag 16 oktober 2010

Lang korset 1914... bijna klaar


Baleinen en ringetjes erin.



Nog niet ingesnoerd.



Wel ingesnoerd.



Ehm... tja, dat is dan weer een beetje jammer. Toch niet helemaal goed de maten genomen. Maar goed, een mooi streven om precies daar 'even' wat af te vallen, zodat ie wel mooi past. Hij is ook niet helemaal goed ingesnoerd, kan nog wel wat strakker. Misschien nog een keer een poging doen zonder jurk eronder als ie helemaal af is (alleen nog maar afwerken met paars satijnen biasband).

donderdag 7 oktober 2010

Lang korset zit in elkaar!



Tja... je ziet meteen wat er allemaal fout is gegaan, maar goed, ik vind dat ie er nog steeds wel mee door kan. Blijkbaar zit er toch een patroondeel verkeerd om, maar dat is wel weg te werken. De stukken band zouden onder op dezelfde plek uit moeten komen, maar dat is ook niet gelukt. En er zouden 6 baleinen in de zijkant moeten, maar ik zag niet hoe ik daar 6 tunnels in moest naaien, dus zijn het er 4 geworden. Die dan toch weer een beetje breed zijn uitgevallen...

Nu maar wachten op de baleinen en busk, dan kan ik 'm afmaken!

woensdag 6 oktober 2010

Lang korset 1914: gespeld


Pfff, werd er op een gegeven moment een beetje dizzy van: al dat gepuzzel...
Nu zit alles in ieder geval op z'n plek en kan ik het met een gerust hart laten liggen (geen kinderen die het per ongeluk van tafel vegen en door elkaar weer terugleggen).

Lang korset 1914: band geknipt



Toen ik gisteren nog even snel voor werk over de markt liep, kwam ik een kraampje tegen met allerlei soorten kant en klaar band. Mooi, daar heb ik meteen 2 rollen van meegenomen: op de ene zat 7, de ander 8 meter, en ik mocht het meenemen voor 7,50 euro! Dus ik was goed geslaagd, alhoewel 7 meter wel precies pas zou zijn met wat ik berekend had.
En ik zei nog zo tegen de vrouw achter het marktkraampje: dan moet ik dus echt geen fouten maken met knippen.... En ja hoor, je raadt het al: heb ik het net geknipt, kom ik erachter dat er toch iets fout is gegaan. Volgens mijn berekeningen zou ik 24 cm meer nodig hebben in de taille dan het originele patroon. Omdat de voorkant en achterkant van het patroon zelf zich verhouden met 4:3, wilde ik die centimeters ook zo verdelen: bij elk patroondeel van de achterkant 5 cm erbij, bij elk patroondeel van de voorkant 7 cm erbij. Maar ik was zo enthousiast aan het knippen, dat ik per ongeluk bij de voorkant ook maar 5 cm erbij heb gedaan... Hmmmm, dan maar de naadtoeslag wat smaller nemen...

zondag 3 oktober 2010

Lang korset 1914



Dit korset wil ik binnenkort voor mezelf gaan maken. Het patroon ervoor heb ik uit het boek van Jill Salen, alleen lijken die maten natuurlijk voor geen meter op mijn maten, dus het wordt nog een gepuzzel.
Ik hoop ook wat tips te kunnen vinden op Bridges on the body, die ook al eerder een verslag heeft gedaan van een 'ribbon corset'.

Maar ik loop nu al tegen wat dingen aan:
Het gedeelte van lint is wat de maten betreft gespiegeld, ongeveer 28", 23", 28". Maar als ik die verhouding zou aanhouden met mijn maten, dan zou ik me flink moeten insnoeren in de taille + bij mijn buik. Het is toch wel bedoeld als onderborst korset, of niet?
Dus... als iemand nog tips heeft...

Ben ook nog niet klaar met het in huis halen van de benodigdheden. Ik heb wel wat aan baleinen en een busk in huis, maar zal wel wat bij moeten bestellen bij Prudence Mae Patterns. Voor jarretels heb ik al wat gegoogled en heb hier al wat gevonden.
Dinsdag ga ik op de markt eens rondneuzen voor 5 cm breed band/lint, hoop dat ik wat moois tegenkom.

zaterdag 2 oktober 2010

Voor mijn kersverse neefje Micha!

1 oktober geboren: mijn neefje Micha!!!

Kyna heeft meegeholpen met een knuffeltje maken: ze heeft het ontwerp gemaakt, stofjes uitgekozen en geholpen met knippen en vullen. Dit is het resultaat:

En ook nog een schildpadje geborduurd op een vestje:
Related Posts with Thumbnails