Pagina's

donderdag 27 mei 2010

Prinsessenjurk voor Kyna deel 3

De hoepelrok is af! Heb 'm even met spelden vastgezet, maar hopelijk valt ie bij Kyna beter. Nu lijkt de hoepelrok wat te lang. Lynn heeft er een mooie foto van onderaf van gemaakt:


De hoepelrok heb ik van een restje stof gemaakt, ik geloof dat het gewoon ongebleekt katoen is. En ik had nog wat zwart biasband liggen, daar heb ik de tunnels voor de hoepel van gemaakt. De trekveer die ik als hoepel heb gebruikt, heb ik op aanraden van Joeri eerst nog om een hoepel vastgemaakt en een dagje in het zonnetje laten staan. Zo ziet de hoepelrok zonder jurk eruit:


En zo dus met jurk:

vrijdag 21 mei 2010

prinsessenjurk voor Kyna deel 2

Alhoewel Kyna vandaag 'ziek' thuis was, heb ik toch nog even door kunnen werken aan de prinsessenjurk:


Ben nu een beetje aan het bedenken wat er nog meer bij kan. In ieder geval iets van zwarte roosjes op elk punt waar de stof bij elkaar gehaald is. Maar misschien ook nog wat aan de onderkant van de witte jurk. En heel misschien nog iets geborduurd op het borstgedeelte, maar misschien wordt dat al te druk met al die roosjes.
De onderkant van het rijggedeelte ziet er wat rommelig uit, niet zo netjes afgewerkt. Daar moet ik ook nog wat voor bedenken om het te verstoppen.
En dan natuurlijk nog de hoepelrok eronder! Daar moet ik maar eerst mee beginnen, voor ik de jurk zelf volprop met tierelantijntjes.

donderdag 20 mei 2010

Prinsessenjurk voor Kyna deel 1

Kyna had op de EFF een prachtige hoepelrok gezien en wil er nu ook 1. Aangezien ze over een paar weekjes 7 wordt en ik nog wat stofjes over had, ben ik maar aan de slag gegaan.
Het enige wat ik nieuw gekocht heb, is een nylon trekveer van 10 meter voor 3,99 euro bij de Gamma. Ik kon zo snel geen kunstof baleinen vinden en wilde nou ook weer geen loodzware rok voor haar maken. Dus vandaar die trekveer, ik vond het wel een goede koop. Hij zit nu om een hoepel geplakt, om een beetje in vorm te komen, maar ik denk dat het wel wat gaat worden.
Het patroon voor de jurk heb ik zelf een beetje in elkaar geflanst. Voor het bovendeel een patroon voor een topje gebruikt en het onderdeel heb ik gemeten van de taille tot de grond en de wijdte van een hoepel.
De jurk is al voor een groot deel in elkaar gezet, nu nog afwerken en versieren.

donderdag 13 mei 2010

Polsbracehoesjes

Alhoewel het weer vandaag weer een beetje tegenvalt, komt het kortemouwenweer er toch echt weer aan. En omdat die polsbraces er nou niet echt charmant uitzien èn het klitteband mijn panty's verziekt, heb ik er hoesjes voor gemaakt.
Dit is de snelle versie, in 5 minuten klaar! Ik heb ze gemaakt van oude kniekousen, om het even uit te proberen. Het resultaat:




















En zo heb ik ze gemaakt:

De kniekousen...
















... iets langer afgeknipt dan de braces zijn.
















Het gaatje voor de duim juist weer iets kleiner...















... en alles wat afgeknipt is ook weer afgewerkt met de lockmachine (kan natuurlijk ook met een zigzagsteek op de naaimachine, of gewoon zo laten).




















Eigenlijk had het gaatje voor de duim nog wel wat kleiner gekund, het rekt nog wat uit onder de lockmachine en ook als ie om de brace heen zit.




Zo, niks meer te zien van de brace en mijn vest + panty blijven zo ook niet meer aan het klitteband haken!

vrijdag 7 mei 2010

Zwart/wit jurkje

Tadaaaa! Weer een jurkje af! Zo gaat het wel lekker met mijn 'to do lijstje'.
Kyna heeft de eerste foto gemaakt:


























Van het patroon (Vogue 8280) heb ik jurk D gemaakt, maar dan met de neklijn van jurk A. Als je op de foto klikt, is het patroon wat duidelijker te zien:
Related Posts with Thumbnails