Pagina's

zondag 28 februari 2010

Piepschuim hoofd

Gisteren heb ik in een feestwinkel 2 gebruikte piepschuimen hoofden gekocht, voor 6 euro per stuk. Ik weet dat ze op internet goedkoper te krijgen zijn, maar dan komen de verzendkosten nog erbij. En ik wilde ze toch niet 'kaal' gebruiken.
Vandaag met Kyna en Lynn aan het plakken gegaan, zelfs Joeri heeft meegeholpen (vind het fröbelen stiekem toch wel leuk).
Helaas had ik niet echt goede lijm in huis, alleen van dat kinderplaksel. Maar hopelijk blijft het zo nog even zitten en met een laklaag erover zal het wel goed zijn.

zaterdag 27 februari 2010

Flagpoi



Heb er pas 1 van de 2 af, maar wel vast een filmpje gemaakt over hoe ik 'm gemaakt heb:

Dit is de eerste keer dat ik flagpoi gemaakt heb, heb wel al eerder deze gemaakt voor Kyna:

Keltische armbandjes

Vandaag een paar armbandjes gemaakt met de borduurmachine, patronen zijn van Embroidery Library.
Het blijft leuk om te zien hoe dat spul oplost:

zondag 14 februari 2010

En wat voor de meiden?

Tja, ben ondertussen voor mezelf bezig met 2 kostuums: victoriaans en steampunk. Weet nog niet welke het eerst af zal zijn en welke ik dus bij de Elf fantasy Fair ga dragen, maar ik moet natuurlijk ook nog wat voor de meiden maken! Van de blauw/zwart gestreepte stof heb ik nog meer dan genoeg over voor 2 jurkjes, dus dat zal ik in ieder geval gaan gebruiken, misschien in combinatie met iets wat weer meer past bij mijn steampunk outfit. Dit zijn wat patronen die ik al heb liggen, van Ottobre:
nr. 1 2008
nr. 6 2007
nr. 4 2005


Ik heb ook nog een Bizzkids patroon wat lijkt op het laatste jurkje, maar dan met wat meer pofmouwtjes en knoopjes aan de voorkant.

Kyna en Lynn zijn nu nog in het park aan het sleeën, zal ze straks eens vragen welke zij het mooist vinden!

donderdag 11 februari 2010

Opbergmap voor diploma

Voor de diplomering van een aantal van mijn leerlingen kregen we het enorme budget van... jawel: 1 euro per leerling om een cadeautje te kopen. En omdat er dit keer maar weinig hun diploma halen, wilde ik er wel wat tijd in stoppen.
Dus, op naar de Action, opbergmappen van 0,49 euro per stuk gekocht en tussen mijn restjes stof gezocht.

Hmmmm, wilde eigenlijk wat meer foto's plaatsen om te laten zien hoe ik ze gemaakt heb, maar daar had blogger geen zin in.
Dan maar alleen het eindresultaat:

En nu hoop ik niet dat één van de leerlingen hier op mijn blog terechtkomt (zal wel niet), want ze diplomeren pas volgende week donderdag!




Edit: Nou, komt de rest van de foto's dan:











Van de stapel A4 opbergmappen van Action heb ik er 1 uit elkaar gehaald om als patroon te gebruiken. Plat op de stof gelegd en er omheen geknipt.











Naam erop geborduurd en daarna de roze stukken voor de binnenkant geknipt en erop genaaid. Waar het met de lockmachine is afgewerkt, zit het niet vast aan de geruite stof. Het hoekige stuk is wat smaller, omdat anders de map er niet in past.




Met de goede kant van de stof dubbel vouwen, de roze stukken komen tegen elkaar aan. Zijnaden dichtnaaien, weer binnenstebuiten draaien en langs de randjes stikken.











De map kan er nu in, de ronde flap voorzichtig naar achteren vouwen om 'm erin te schuiven. Er zit een richeltje aan de binnenkant waarachter je de hoekige flap kunt stoppen, maar je zou 'm ook vast kunnen plakken.

zaterdag 6 februari 2010

Geborduurde kindertekening

Met behulp van PE design heb ik ingescande tekeningen van mijn dochters geborduurd. Het ging niet zo geweldig als ik had gedacht, de software heeft een eigen wil die moeilijk te beïnvoeden is... Hij kiest niet de meest logische volgorde van borduren, ziet sommige details niet of voegt kleuren toe die niet in de tekening zitten.
Dit zijn de tekeningen en borduursels van Lynn (3 jaar) en Kyna (6 jaar):

vrijdag 5 februari 2010

Uitprobeersels: Cameo's/applicaties

Gisteren heb ik de borduurles gehad die ik cadeau kreeg bij mijn borduurmachine, vooral wat betreft applicaties heb ik goede tips gekregen die ik vandaag uitgeprobeerd heb.

























Voor de cameo's heb ik een patroon van Embroidery Library genomen, dit wat ovaler gemaakt en voor het hoofd een plaatje bewerkt. De paarse was niet zo'n succes, de soort steek en de kleur had ik niet zo goed gekozen, waardoor je het hoofd niet zo goed ziet. Met de blauwe ben ik wel tevreden, alleen lijkt het alsof er een streep steken overgeslagen is in het hoofd.
Voor de applicaties heb ik stof gebruikt waar de gezichten al op stonden. Op de borduurmachine zelf zitten al frames, ook een ovale die ik hier gebruikt heb. Door de vorm kleiner of groter te maken en een andere steek te gebruiken, kreeg ik de rand zoals die nu is. Alleen bij die op de lichtblauwe stof ging het fout en gingen er wat steken door elkaar... De patch (in het midden) ziet er een beetje frommelig uit, had ik wat stevigere vlies voor moeten gebruiken.

Ach, al doende leert men ;-)

donderdag 4 februari 2010

Pruiken















OK, geen geweldige foto's, ik sta er lekker suf op, maar ik moest en zou mijn vandaag binnengekomen pruiken even op de foto zetten!
Ik heb ze bij Hairs4U2 vandaan. De bruine is meer carnavalskwaliteit, maar vond de kleur wel mooi. De zwarte is van betere kwaliteit, beter vast te zetten, minder pluizig, zachter en ziet er wat echter uit. Nu nog even gaan bedenken hoe ik het ga opsteken, de pijpekrullen vind ik wel erg leuk, dus misschien hou ik het gewoon simpel:


Tips zijn welkom!
Related Posts with Thumbnails