Pagina's

dinsdag 26 januari 2010

Yogatas

Niet echt origineel, natuurlijk totaal gejat van Urban Threads, die overigens nog meer leuke tutorials hebben, maar toch weer leuk genoeg om te showen:


Hij past mooi bij Kyna's/Lynn's kamer, dit is namelijk een restje van hun gordijnen!

zondag 24 januari 2010

Choker van kant

Om even wat uit te proberen, heb ik een paar gratis patronen van Sue Box op de computer samengevoegd tot 2 delen en deze aan elkaar geborduurd door het raam steeds op te schuiven. Het is mijn eerste stukje kant en natuurlijk een paar foutjes gemaakt... Maar op zich ziet ie er best aardig uit:







Ik twijfel nog wel of ik wel of niet dat grote ding erop ga zetten. Het kant zelf vind ik eigenlijk ook wel mooi. Misschien dat ik nog even bij de Poppenkraal rond ga neuzen of daar iets kleiners te vinden is wat er bij past.

Gigantische onderbroek ;-)

Tja, onder een victoriaans kostuum hoort natuurlijk ook victoriaans ondergoed.
Deze heb ik met het Laughing Moon patroon gemaakt wat ik al eerder liet zien.


( ik weet het, hij is nog niet gestreken, had ik geen zin in)

donderdag 21 januari 2010

Voor anderen gemaakt:

Heb al een paar dingetjes uitgeprobeerd met de borduurmachine, maar nog niet zoveel laten zien. Komt ie dan:


Een luizencape voor Kyna op school, aangezien ze van de week voor de 3e keer dit schooljaar met luizen thuiskwam... Het is een nogal plasticachtige stof, dus ik heb vast de verkeerde vlies/steunstof gebruikt, waardoor het er niet supernetjes uitziet. Maar ach, het is maar een luizencape! Ik had eerst de naam met het dunne randje geborduurd, daarna het hartje eromheen. Maar daarbij zat ik dus niet op te letten en stond de naam ineens een beetje te laag in het hartje. Toen nog maar een naam met dikke letters erboven gezet, net of het zo hoort! ;-)

Lynn's traktatie: met 'paint' een sneeuwpopje getekend en dit omgezet naar een patroon met PE Design Lite (software). Hier weer zakjes van gemaakt met een ballenbadbal en een manderijntje erin. Dichtmaken, sjaaltje om, hoedje op, klaar! Het was een goede oefening om 12 x hetzelfde te maken en ik heb daardoor meteen weer wat meer routine met het inrijgen van de draad, borduurraam erin zetten, enz. Hier trouwens geen vlies gebruikt, aangezien de traktaties meestal toch in de prullenbak verdwijnen. En ik wilde toch even uitproberen of het kon. Op zich kon het bij deze stof wel, het valt niet uit elkaar.

Net als het hartje op Kyna's luizencape, zat dit frame ook gewoon bij de patronen die op de borduurmachine zelf zitten. De naam en de vlaggetjes in het frame zetten, heb ik eigenlijk maar op de gok gedaan. Ik moet nog even uitvogelen of er een manier is om dat van te voren uit te meten. Hier heb ik een rugzakje van gemaakt, helaas vergeten om er een foto van te maken voordat ik 'm cadeau gaf.

Hierbij heb ik plaatjes gezocht op internet en daar een patroon van gemaakt.

Ik kan weer even vooruit!

Jeee! Vandaag werd er een pakje bezorgd van You're welcome: garen, wat metertjes plakvlies, wateroplosbaar vlies en wel 100 meter scheurvlies! Had bij het bestellen geen idee hoe groot die rol zou zijn, maar het valt dus reuze mee.
Zo, nu kan ik gerust wat dingen verprutsen, want dit was bijna 10x goedkoper dan wanneer ik het per meter in een winkel zou kopen.

zaterdag 16 januari 2010

Onderjurk klaar!

Gisteravond met dit patroon in de weer geweest, was niet zo heel veel werk, maar dat rimpelen...Daar word je zelf bijna gerimpeld van!
























Voor het hesje heb ik al een mooi paars stofje gevonden, misschien dat ik die vandaag ga maken, want Joeri is er niet van overtuigd dat dit ooit nog iets kan worden...

maandag 11 januari 2010

Borduurpatronen

Nog even wachten tot mijn paypal account gevuld is, dan ga ik een paar leuke borduurpatronen bij Urban Threads aanschaffen. Ik heb al een flink verlanglijstje, maar probeer me in te houden, want er komen elke week weer nieuwe ontwerpen bij!








Boeken + patronen

Ze liggen al een tijdje in de kast en ik vind het geweldig om ze in te kijken, maar nu ga ik er ook echt wat mee doen!

Boeken gekocht bij bol.com :











Butterick patronen gekocht bij naaipatronen :




Laughing moon patronen gekocht bij Prudence Mae Patterns :



En met behulp van de boeken wil ik dus de patronen zo aanpassen dat het precies wordt zoals ik het wil. Benieuwd? Ja, ik ook...

zondag 10 januari 2010

Naaikamertje verhuisd en volop in gebruik!

Eerst was mijn naaikamertje op de bovenverdieping, in de 'kamer' waar ook de was opgehangen werd en iedereen doorheen loopt. Aangezien de computerkamer niet meer als zodanig gebruikt werd sinds we een laptop hebben, besloot ik mijn naaikamertje te verhuizen. Daarvoor moest eerst de computerkamer leeggehaald worden, het was echt een puinhoop. Alles waar de kinderen even niet mee mochten spelen, werd daar gedumpt:


En dan nu, na flink wat opruimen, een likje verf, naaispullen naar beneden verhuizen, nieuwe borduurmachine aangeschaft:

korset

Dit is mijn eerste goedgelukte korset, vorig jaar in september gemaakt:





1860's riding hat

Vorige zomer heb ik een workshop hoeden maken gevolgd bij Manon, dit was het resultaat:





Related Posts with Thumbnails